Kimi Räikkönen

Magyar rajongói oldal

Oldal adatok

2012. Július 2. Nyitás
Aliz Szerkesztő
Kimi Räikkönen / F1 Téma
G-Portal Tárhely
LindaDesing Design

FIGYELEM: AZ OLDAL NEM ÁLL KAPCSOLATBAN KIMI RÄIKKÖNENNEL, EZ CSUPÁN EGY RAJONGÓI OLDAL!

© Ha bármilyen, a szerkesztő által fordított/készített tartalmat viszel el az oldalról, azt ne tüntesd fel sajátodként, vagy, ha kitennéd saját oldaladra, akkor a forrást jelöld meg, hogy honnan vitted el! Köszönöm!

KORÁBBI KINÉZETEK • • FORRÁSOK

 
Chat

Ne feledd ...

  • Kultúrált módon fogalmazd meg mondanivalód.
  • Ne írj a szerkesztő nevében.
  • Ne hirdess! Azt megteheted ITT.
  • Kimit, az oldalt és a Forma-1-et ne illesd semmilyen trágár jelzővel sem, különben töröllek.
  • A chaten kérhetsz cserét.
 
Következő verseny

Időpont: 2018. 06. 24.
Helyszín: Franciaország - Le Castellet
Körök száma: -
Pálya hossza: 5,842 km
Legjobb köridő: -
Legutóbbi győztes: -

Hétvége programja (Magyar idő szerint)

Első szabadedzés: 12:00-13:30
Második szabadedzés: 16:00-17:30
Harmadik szabadedzés: 13:00-14:00
Időmérő: 16:00
Futam: 16:10

 

 
2018-as versenynaptár
  Verseny Dátum Rajtpozíció Helyezés
1. Ausztrál Nagydíj Március 25. 2. hely 3. hely
2. Bahreini Nagydíj Április 8. 2. hely Kiesett
3. Kínai Nagydíj Április 15. 2. hely 3. hely
4. Azeri Nagydíj Április 29. 6. hely 2. hely
5. Spanyol Nagydíj Május 13. 4. hely Kiesett
6. Monacói Nagydíj Május 27. 4. hely 4. hely
7. Kanadai Nagydíj Június 10. 5. hely 6. hely
8. Francia Nagydíj Június 24.    
9. Osztrák Nagydíj Július 1.    
10. Brit Nagydíj Július 8.    
11. Német Nagydíj Július 22.    
12. Magyar Nagydíj Július 29.    
13. Belga Nagydíj Augusztus 26.    
14. Olasz Nagydíj Szeptember 2.    
15. Szingapúri Nagydíj Szeptember 16.    
16. Orosz Nagydíj Szeptember 30.    
17. Japán Nagydíj Október 7.    
18. Amerikai Nagydíj Október 21.    
19. Mexikói Nagydíj Október 28.    
20. Brazil Nagydíj November 11.    
21. Abu Dhabi Nagydíj November 25.    

 

 
2018-as Magyar Nagydíj

Vedd meg jegyed már most a nyár egyik legrangosabb hazai eseményére!
Katt a képre a részletekért!

FORMULA 1 PIRELLI MAGYAR NAGYDÍJ
2018. július 27-28.

 
Tesztek
 

Magyarország Július 31. - Augusztus 1.

 

 
Pontverseny

Pilóták

1. Sebastian Vettel 121
2. Lewis Hamilton 120
3. Valtteri Bottas 86
4. Daniel Ricciardo 84
5. Kimi Räikkönen 68

...

Csapatok

1. Mercedes 206
2. Ferrari 189
3. Red Bull 134
4. Renault 56
5. McLaren 40

...

 
Instagram

@kimiraikkonenhungary

 
Elite

   

 
Partnerek

MIÉRT KERÜLTEM LE?

Várakozik: -

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatók
Indulás: 2014-10-18
 

Költözés előtt: 39.000 látogató


News

Monacói Nagydíj - Csütörtök

Csütörtökön, a hagyományoktól eltérően megtartották Monacoban a hétvége első két szabadedzését, melyen Kimi mind a két alkalommal az ötödik helyen végzett. Az edzésnapot egyébként a Red Bull versenyzői uralták. Pénteken, ahogyan az szokás, különböző eseményeken vehetnek részt a pilóták és csapatok, egyébként a hétvége menetében ez egy szünnapként szerepel.

KIMI RÄIKKÖNEN: (5. hely)
"Nem volt olyan rossz az első nap Monacoban. Az autó jól működött, de ez a pálya mindig, és sok dolgot kipróbáltunk. Sokkal bonyolultabb ezen a pályán vezetni, mint a többin, könnyen lehet hibát véteni, miközben másik pályákon csak kiengeded a kocsit a bukótérbe. Nagyon óvatosnak kell lenned, és érezni, hogy mikor van rendben minden, majd akkor rálépni a gázra. Nyilván kell még fejlődnünk, de, amit elterveztünk azt sikerült elvégezni, és elkerülni a problémákat. Nehéz tiszta képet kapni egy nap elteltével, sok esetben láthattunk már néhány autót gyorsnak lenni a szabadedzéseken, vagy az időmérőn, ez sokszor eltérő lehet. Meglátjuk mi történik szombaton."

FORRÁS: FORMULA1.FERRARI.COM / SAJÁT FORDÍTÁS

2018.05.25. 19:13, Aliz

Monacói Nagydíj - Szerda

A szerdai napon lezajlottak a Monacói Nagydíj médiaeseményei, melyen Kimi is nyilatkozatott adott a monacói paddockban.

KIMI RÄIKKÖNEN:
"Az egész hétvége egy nagy kihívás itt, Monacóban. Ez az a pálya, amelyik olyannyira trükkös, hogy hiába vagy te a leggyorsabb, az még nem jelenti azt, hogy győzni is fogsz, nagyon sok minden megtörténhet, és nem mindig van lehetőséged reagálni rá. Ez egy különleges hétvége, sokkal jobban össze kell tudnod rakni, mint más pályákon. Az edzések megkezdésével igyekszünk úgy beállítani az autót, ahogyan az nekünk megfelel. A pálya sokat fog változni a hétvége során, és erre figyelnünk kell, ahhoz, hogy megfelelőek legyenek a beállítások, és tudjuk, mikor kell igazán résen lenni. Fontos, hogy bízz az autódban. A teszteken már kipróbáltuk a hiperlágy gumikat, de nyilván az akkori körülmények között, Barcelonában telejsen máshogy működtek. Az egyszer azonban biztos, hogy nagyobb tapadásuk van. Lehetetlen megmondani hogyan alakul a hétvégénk. Elkezdjük a megszokott programunkat, és a legjobb formánkat próbáljuk hozni."

FORRÁS: FORMULA1.FERRARI.COM / SAJÁT FORDÍTÁS

2018.05.24. 12:40, Aliz

Kiesés Spanyolországban

Újabb be nem fejezett verseny a szezonban, Spanyol Nagydíjon. Immáron az ötödik futam is lezajlott a 2018-as évben, de Kimi már két kiesést kell, hogy maga mögött tudjon. A pontverseny szempontjából sem mindegy, hisz közben riválisai komoly pontokat gyűjtenek vele szemben. Emellett pedig a hétvége során már cseréltek nála bizonyos alkatrészeket a kocsiban, mert már akkor hibásodás történt, vasárnap ez újra megtörtént vele, egy "állítólagos" új motorral. Elképesztő... hova tovább innen? Kíváncsian várom a folytatás, és a Ferrari újabb baklövéseit, mellyel utolsó(!) világbajnokuknak a - feltehetően - utolsó évét is tönkre tehetik...

A jövő hétvégén Monaco következik. A tavalyi hétvégéhez vegyes érzések kötődnek, úgy vélem minden Kimi fan számára... reméljük hogy az első fele meg fog ismétlődni, illetve úgy zárul, ahogyan azt Kimi és mi, a rajongói is szrették volna!

2018.05.17. 15:54, Aliz

Felhívás!

Kedves Mindenki!

A Spanyol Nagydíj hétvégéjével kapcsolatos hírek a Facebook oldalon fognak megjelenni, ugyanis időhiány miatt nem lesz alkalmam az oldalra is feltenni a híreket.

MEGÉRTÉSETEKET KÖSZÖNÖM!

2018.05.10. 22:18, Aliz

2. hely Bakuban

Kimi a második helyen ért célba a rendkívül eseménydúsnak mondható Azeri Nagydíjon! A rajtja nem sikerült túl jól és az első körben az autója is megsérült, amiért a boxba kellett hajtania, így a 12. helyről kellett folytatnia a versenyt.

KIMI RÄIKKÖNEN: (2. hely)
"Nem ez volt a legkönnyebb és legélvezetesebb verseny. Estebannal történt incidens utána boxba kellett hajtanom, és le kellet cserélnünk az eső szárnyat, majd lágy keverékekre váltani. Nem tudom, hogy sérült-e az autóm, de összességében jól működött. A gumik nem mindig műkődtek jól, nehéz volt őket megfelelő hőfokon tartani, emellett pedig volt néhány nehéz pillanatom is. Némelyik körben jól működtek, de aztán a másikakban már trükkös volt vezetnir ajtuk a kocsit. Ezt követően minden visszatért a normál kerékvágásba, Próbáltam kimaradni a problémás csatákból, igzából a saját versenyemet futottam. Vártam, hogy történjen valami. Sosem késő, készen kell állnod, mert a verseny leintéséig bármi megtörténhet. Bizakodóak vagyunk a jövőt illetően, hiszen megvan a sebességünk, és ez a legfontosabb. Fontos, hogy elkerüljük a hibákat. Ma egyértelműen job volt, mint tegnap. Örülök a második helynek, figyelmbe véve, hogy milyen eseménydús versenyen vagyunk túl."

FORRÁS: FORMULA1.FERRARI.COM / SAJÁT FORDÍTÁS

2018.04.29. 19:11, Aliz

Azeri Nagydíj - Szombat

Sajnos nem végződött fényesen az időmérő edzés Kimi számára. A Q2-ben már előfordult, hogy nem sikerült tisztán neki egy gyors kör, viszont a döntő pillanatban, ahol a legjobb köridő megautózása felé tartott, és a legjobb szektoridőket érte el a pálya első két részében, akkor az utolsó szakaszban sajnos ismét nem sikerült hibátlanul befejezni a mért körét, így csak a hatodik helyet tudta megszerezni. Nagyon kár érte, mert látszott, hogy rendben van az autó, és Kimi is tökéletesen érzi ezt, de sajnos ez ma így alakult, benne van a pakliban az ilyen. Remélhetőleg holnap - bár más taktika vár rá, mint az előtte lévőkre - jobban alakul majd számára a verseny, és végre neki jön ki jobban a lépés!

KIMI RÄIKKÖNEN: (6. hely)
"A Q3-ban, az utolsó gyors körömön jó volt a tempóm, jó érzés volt az autót vezetni, tudtam, hogy jó kört futhatok. Az utolsó kanyarhoz érve túl könnyen vettem be azt, ahol egész hétvégén trükkös volt a szél miatt. Valamiért eléggé megcsúsztam a kijáratánál, és kissé keresztbe álltam. Meg tudtam fogni az autót, de a körömnek annyi volt. Biztos vagyok benne, hogy a hiba nélkül sokkal jobb pozícióból indulhatnék. Eléggé rossz dolog az utolsó kanyarban elvéteni ilyen hibát, csalódott vagyok. Sajnos emiatt nem indulunk ideális rajthelyről, de holnap egy új nap következik, és igyekszünk a legjobb formánkat hozni."

FORRÁS: FORMULA1.FERRARI.COM / SAJÁT FORDÍTÁS

2018.04.28. 21:21, Aliz